10 tips for god kaffe
Noe av det aller morsomste med kaffe er …
Tips 1 - kaffe av god kvalitet
Kanskje det mest åpenbare, En kopp kaffe blir aldri bedre enn kvaliteten på råvarene.
Velg alltid nybrente bønner fra små, seriøse brennerier. Noen indikasjoner på at man holder en pose kvalitetskaffe i hånden: posen inneholder info om hvor kaffen er fra, hvilken type kaffe det er, når den er høstet og når den er brent. Kaffen er aller best en uke eller to etter brenning, men holder fint et par måneder. Styr unna poser som kun har “best før dato”.
Tips 2 - vannkvalitet
Kanskje det mest åpenbare, men ofte
Tips 3 - riktig kverningsgrad
En enkel måte å lage bedre kaffe på er å kverne bønnene rett før tilberedning. Her kan du velge mellom manuelle håndkverner eller elektriske kverner. Man kan få en ganske ok elektrisk kaffekvern til 1500.- (for eksempel denne). Like viktig som nykvernet kaffe er å velge rett kverningsgrad ut i fra hvordan du skal tilberede kaffen din. En god kvern lar deg justere dette på en god måte.
Tips 4 - riktig dosering
Skal man lage god kaffe hver gang er det viktig å være nøyaktig med doseringen. Skaffe deg en god digitalvekt og benytt denne hver gang du skal tilberede kaffe.
Tips 5 - rent utstyr
Den beste kaffen kommer fra utstyr som er rent. Benytter du kaffetrakter anbefaler jeg å rense den med for eksempel Clean Drop hver 14 dag. Da er du sikker på å ha det beste utganspunktet. Dessuten vil trakteren din vare lenger om du tar godt vare på den.
Tips 6 - en god termos
Kanskje det mest åpenbare, men ofte
Tips 7 - XXX
Kanskje det mest åpenbare, men ofte
Tips 8 - XXX
Kanskje det mest åpenbare, men ofte
Tips 9 - XXX
Kanskje det mest åpenbare, men ofte
Tips 10 - XXX
Kanskje det mest åpenbare, men ofte