Cupping prosedyre.

Cupping er en fin måte å smake kaffe på. Det beste er om koppene dine er ganske nøyaktig 200ml og er lave og vide. Har du ikke egne cuppingskjeer kan du benytte noen store spiseskjeer. Kok opp vannet og vent ett minutt. Da har du en passende temperatur. Dette er vår måte å gjennomføre en cupping på:

Dette trenger du:

  • Et utvalg kaffebønner

  • Passende kopper/skåler

  • Cuppingskjeer

  • En kaffekvern

  • En vannkoker

  • En digitalvekt

  • En digital timer

Slik gjør du det

  1. Fyll opp vannkoker med rent vann og sett den på

  2. Vei opp 12g av hver kaffe og kvern disse til “filtermalt”

  3. Med 12g kaffe i hver kopp fyll hver kopp helt opp med varmt vann

  4. Start tidtaking - fire minuter

  5. Etter fire minutter bryt overflaten på hver kopp med en skje

  6. Med to skjeer fjern så mye som mulig av skummet på toppen

  7. Start en ny tidtaking på fire nye minutter

  8. Nå kan du gjennomføre første runde med smaking